Astăzi, 24 aprilie 2024, angajații din Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Prahova, precum și din alte oficii din țară, își exprimă nemulțumirile printr-o serie de proteste ce vizează eliminarea inechităților salariale existente la nivelul acestor instituții.

Mesaje Puternice și Nemulțumiri Vocale

Protestatarii din Prahova și din alte județe au afișat mesaje elocvente precum „Ultimii din JUSTIȚIE !!!!”, „Salarii decente în ONRC !!!”, „Stop discriminării !!!”, sau „Mereu sacrificați, niciodată respectați !!!”. Aceste sloganuri reflectă frustrarea profundă a angajaților care se simt nedreptățiți comparativ cu alte categorii de angajați din sistemul de justiție.

Cererile Sindicaliștilor

Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical, solicită o majorare salarială de 15%, motivând că ONRC are cel mai mic nivel de salarizare din sectorul de justiție. De asemenea, sindicatul revendică acordarea unor sporuri pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, drepturi acordate altor categorii din justiție.

Impactul Protestelor pe Serviciile ONRC

Cu toate acestea, în ciuda acestor proteste, serviciile de bază ale ONRC, cum ar fi eliberarea certificatelor constatatoare, rămân operaționale. Astfel, clienții și firmele pot continua să acceseze serviciile esențiale online, fără întreruperi, garantând că activitățile comerciale nu sunt afectate de aceste manifestări.

Calendarul Protestelor

Protestele sunt programate să continue pe parcursul următoarelor zile, începând cu ora 13:30, în fața instituțiilor la nivel național. Dacă revendicările nu vor fi luate în considerare până la sfârșitul celei de-a treia zile de proteste, pe 26 aprilie, angajații sunt hotărâți să se adune la sediul Ministerului Justiției pentru a-și face auzite vocile.

Concluzie

Aceste proteste evidențiază tensiunile în creștere între angajații ONRC și autoritățile guvernamentale, punând accent pe importanța echității și recunoașterii adecvate a contribuției fiecărei categorii de angajați în sistemul de justiție. Comunitatea așteaptă cu interes răspunsurile și soluțiile ce vor fi oferite de guvern pentru a rezolva aceste discrepanțe salariale.