Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie verde din România, a anunțat o propunere ambițioasă pentru acționarii săi: repartizarea a 100% din profitul net realizat în cursul anului 2023. Această mișcare subliniază nu doar performanța financiară remarcabilă a companiei, dar și angajamentul său față de investitori.

Performanță Financiară Impresionantă

În 2023, Hidroelectrica a înregistrat un profit net impresionant de 6,3 miliarde lei, dublând performanța financiară a anului anterior și marcând una dintre cele mai de succes listări la nivel global din acel an. Această realizare extraordinară reflectă stabilitatea financiară a companiei și abilitatea de a susține investiții semnificative în modernizare și extindere fără a compromite remunerarea acționarilor.

dividende hidroelectrica

Propunerea de Dividend

Karoly Borbely, CEO-ul Hidroelectrica, a evidențiat angajamentul echipei de conducere de a crește valoarea companiei și de a menține o relație transparentă și onestă cu investitorii. “Propunerea de dividend reflectă angajamentul nostru de performanță și este dovada clară a stabilității noastre financiare și a perspectivele foarte bune pentru viitor”, a declarat Borbely.

Detalii ale Propunerii de Dividend

  • Valoarea totală a dividendului brut propus: 6.292.900.952 RON.
  • Valoarea dividendului brut pe acțiune: 13,99 RON.

Aprobarea acestei propuneri va fi supusă votului în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA), programată pentru data de 29 aprilie 2024, conform prevederilor legale relevante.

Importanța Certificatului Constatator pentru Investitori

Pentru persoanele juridice interesate să investească în acțiuni la bursă sau în Hidroelectrica, este crucial să dețină un certificat constatator actualizat, emis de Registrul Comerțului. Acest document validează statutul legal al entității și capacitatea de a participa la tranzacții financiare majore, asigurând conformitatea cu reglementările pieței de capital.

Rolul Strategic al Hidroelectrica

Cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW, reprezentată de 187 de centrale și un parc eolian de 108 MW, Hidroelectrica nu este doar un pilon al producției de energie verde, ci și un jucător esențial pentru stabilitatea și securitatea energetică națională. Compania contribuie semnificativ la furnizarea de servicii tehnologice critice pentru Sistemul Energetic Național.

Concluzie

Propunerea Hidroelectrica de a distribui întregul profit net către acționari subliniază forța financiară și angajamentul față de investitori, oferind în același timp o perspectivă optimistă asupra viitorului energetic sustenabil al României. Această inițiativă evidențiază un exemplu de excelență în gestionarea corporativă și responsabilitatea socială, punctând importanța transparenței și integrității în relațiile cu investitorii.